IPL-UPL Lazer ile Varis Tedavisi

IPL-UPL Lazer ile Varis Tedavisi, Yoğun Darbeli Işık Sistemleri (IPL-UPL ) UPL –IPL sistemleri geniş spektrumda (500-1200 nm) dalga boyunda ışıma yapan lazer sistemleridir. Bu cihazlara entegre edilen filtreler sayesinde hedef damara ve deri tipine uygun dalga boyu elde edilerek şarap lekeleri, hemanjiomlar, diffüz fasiyal telenjiektazi, Civatte’ninpoikiloderması gibi farklı vasküler lezyonlar tedavi edilebilmektedir.

IPL-UPL Lazer ile Varis Tedavisi

UPL- IPL sistemleri kan hücrelerindeki  hemoglobini PDL kadar iyi hedeflemeseler de kızarıklık ve Telenjiektazi (kılcal damar) tedavisinde oldukça etkilidirler. Günümüzde bu sistemler çoğunlukla yüz veya göğüs üst kısmındaki yaygın kızarıklık ve telenjiektazilerin (kılcal damar) tedavisinde kullanılmaktadır. Çünkü diğer lazer sistemlerine göre daha özelleştirilebilen  geniş tedavi başlıkları  vardır. Ayrıca geniş spektrumda ışıma yaptığı için farklı renkleri hedefleyebilmektedir, bu nedenle kızarıklık ve lentigoların bir arada olduğu poikiloderma gibi durumların tedavisinde daha etkilidir.

UPL-IPL ile tedavi sonrasında hemen gri-mavi renk değişikliği ortaya çıkar veya damar tamamen kaybolur. UPL- IPL sistemleri dalga boyu aralığının, enerji düzeyinin  ve atım süresinin geniş aralıklarda ayarlanabilir olması nedeni ile farklı derinlikteki damarların tedavisi için uygundur. Ayrıca spot genişliği büyük olduğu için geniş alanları kısa sürede tedavi eder, tedavi sonrası iyileşme zamanı kısadır (genellikle 48 saat) ve tedavi iyi tolere edilmektedir.

Lazerli Varis Tedavisi

Lazerli Varis Tedavisi IPL-UPL Lazer Dezavantajları

Dezavantajları ise flash lambasına farklı akımların gelmesi sonucu uygunsuz olmayan akım değişiklikleri, ağır ve büyük el ünitelerinin direk deri teması gerektirmesi ve deriye optik iletken jel uygulaması gerektirmesidir. Ayrıca bir avantaj olarak görünen büyük spot genişliği küçük eğimli cilt yüzeylerinde  manevra kabiliyetini azaltmaktadır. Epidermal koruma için kontak soğutma sistemlerine ihtiyaç duydukları için tedavi edilen alanın eş zamanlı gözlenme şansının olmaması da diğer bir dezavantajdır. Bunun dışında PDL’ ye göre riski daha yüksektir ve tedavi için daha uzun zamana ihtiyaç duymaktadır. Dışarıdan  soğutma sistemleri de kullanılabilir (buz kalıpları ile kontak soğutma, kriyojen sprey gibi).

IPL ile tedavi sonrası kızarıklık gelişmektedir, ödem ve lekelenme gelişme riski düşüktür, pullanma  gelişimi gözlenmez.

Epilasyon amaçlı kullanılması nedeni ile en sık kullanılan lazerli varis tedavisi teknolojilerinden biridir.

Kullanılacak lazerle varis tedavisi cihazının FDA onaylı , kaliteli bir cihaz olması ve ehil ellerde tecrübeli bir hekim tarafından uygulanması başarılı sonuç alınmasını sağlayan en önemli etkendir.

Uygulama Alanları:

  • Köpük ve skleroterapi,skleroterapi sonrası oluşan pigmentasyon lekelerin açılmasında
  • Hipertrofik skarların giderilmesinde
  • Telenjiektaziler (kılcal damarlar)
  • Telenjiektazik mattingler
  • Erythrosis

varis tedavisi whatsapp hattı